vrijdag, augustus 05, 2005

Moslimterrorisme













Moslimterrorisme

De strijd van de moslimterroristen kan bezwaarlijk één tegen de westerse wereld genoemd worden. Landen als Egypte, Marokko, Tunesië, Saoudie-Arabië, Kenia, Indonesië, Turkije, ... werden evenzeer het slachtoffer van het Al Quaeda-terreurnetwerk.
Het is daarentegen een strijd tegen de moderniteit, i.e. de westerse, vrije manier van leven. Irak is hier het zuiverste voorbeeld van: Dag in dag uit, zijn het de gewone burgers ( moslims! ) die het slachtoffer worden van terreuraanslagen. Waarom worden zij geviseerd? Omdat alles moet gedaan worden om te verhinderen dat Irak kan uitgroeien tot een democratische staat waarin mensen zelf hun manier hun leven kunnen bepalen.
De aanslagen op Bali, die 88 Australiërs het leven kostten, vonden plaats vooraleer Australië deel had genomen aan de Irak-oorlog. Bin Laden refereert voor het eerst aan Australië in de context van Oost-Timor. Wil dit dan zeggen dat Australië daar geen vredesmissie had mogen uitvoeren en die bevolking ginder had moeten overleveren aan etnisch geweld? Turkije, waar 99% van de bevolking moslim is en dat zich uitdrukkelijk van de Irak-oorlog gedistantieerd heeft, werd vorig jaar in Istanboel het slachtoffer van Al Quaeda terreur-aanslagen. Ook de 11 september aanslagen vonden plaats voor de Irak én Afghanistan-oorlog en werden reeds gepland en voorbereid in het tijdperk Clinton.
Of opportunistische beweegredenen aan de grondslag lagen van de deelnemers van de Irak-oorlog valt te betwijfelen. Wat echter niet te betwijfelen valt, is dat opportunistische beweegredenen aan de basis liggen van de terugtrekking van de Spaanse, Nederlandse en een aantal Oost-Europese troepen. Zij laten de gewone Iraakse bevolking in de steek, die het grote mikpunt is van bovengenoemde barbaren. Het doet onwillekeurig denken aan de houding van de Belgen in Rwanda destijds.
De redenering die vele vandaag de dag maken is pervers: door zich af te vragen waaraan we die aanslagen verdiend hebben, doet men précies wat de terroristen willen. Zij willen namelijk niets liever dan dat we de zaken omdraaien en gaan denken dat deze aanslagen onze schuld zijn. Tony Blair drukte het mooi uit: de enige schuldigen voor deze aanslagen zijn de terroristen zelf!

Alexander L

1 opmerking:

Anoniem zei

We mogen ons inderdaad niet blindstaren op het feit als zouden de oorlogen de oorzaak zijn van de aanslagen overal. De aanslagen waren er al voor de oorlogen. De oorlogen kwamen er net door de aanslagen in zekere zin. Maar dat de oorlogen hebben bijgedragen tot het verminderen van de aanslagen en er dus een goed antwoord op waren kan toch ook niet beweerd worden.